Snart kan din självlärande robot ta över tidsödande administrativt arbete så att du istället kan fokusera på att utveckla och skapa värde av ditt Talent Management arbete. Kan du förställa dig en robot som;

  • Analyserar all tillgänglig big data om din egen organisation, går igenom samtlig rekryteringshistorik och ser historiska mönster och som kan förutsäga vilken profil du ska ha på nästa rekrytering. Som ökar kvaliteten och träffsäkerheten i rekryteringarna och minimerar det administrativa arbete som vi fortfarande drunknar i.
  • Skapar talangprofiler utifrån era organisatoriska svagheter och föreslår vilken typ av kompetens ni måste utveckla i företaget för att stå er i konkurrensen.
  • Utökar sökområdet och sorterar ut de mest kvalificerade kandidaterna

Själv kan du prioritera dialog och möten med människor.

Din AI assistent går på order, fixar ditt kaffe, bokar in dina möten och kliar dig på ryggen.

Kan du tänka dig detta scenario? Jag tycker det är svårt att sätta mig in i den digitala framtiden men det är bara att acceptera och konstatera, framtiden är redan här.

Vi på Stardust Consulting har inga robotar eller AI assistenter. Ännu. Men vi tror vi förstår vad som kommer och vi hjälper er gärna att ta steget in i en mer komplex och oförutsägbar värld – det som vi kallar VOKA världen.

Slå oss en signal så berättar vi mer om hur långt vi har kommit i våra spaningar.